12 mesterkristály, csakrák és illóolajok

12 mesterkristály

Kuthumi mester üzenete szerint 12 olyan kristály van, amely a DNS 12 szálával függ össze, és mindegyik kristály más frekvenciával és más számmal rezeg együtt. Ezek a kristályok egy szent frekvenciát bocsátanak ki, ami hatással van arra a frekvenciára, amin az emberi DNS is vibrál. A DNS ékszerek a DNS szálak szerint összefűzhető ásványoknak megfelelően készültek. Ezek az ásványok csak sorrendbe fűzve fejtik ki jótékony hatásukat. 

1.szál: ametiszt

2.szál: hegyikristály

3.szál: tigrisszem

4.szál: rózsakvarc

5.szál: szodalit

6.szál: citrin

7.szál: labradorit

8.szál: pirit

9.szál: szugilit

10.szál: rodokrozit

11.szál: csaroit

12.szál: tejkvarc

A csakrákról általában
A csakra központok a test energetikai központjai, amelyek a szervek és ezáltal az egész szervezet működéséért felelősek. Elhelyezkedésük szerint a testünk hossztengelyében a fejtetőtől a gerinc mentén a farokcsigolyáig találhatók. Általában jellemző színekkel ábrázolják a helyüket, ahol fontos szervek helyezkednek el a testünkben. Mindig alulról fejtetőig soroljuk őket és jellemző színeik miatt jellemző színű és valódi ásványokat társítunk hozzájuk.

7 csakra: 7 fő energiaközpont van a testben, ahol az energiaörvények forognak, ezeket nevezzük csakráknak. A 7 csakra az asztrális test energiaközpontja, mely biztosítja a test és a lélek harmonikus működését. Akkor egészséges az ember és érzi jól magát, ha minden csakrája kiegyensúlyozottan és megfelelően működik. Amikor egy-egy csakrán nem áramlik keresztül megfelelő mennyiségű finom energia, akkor a működése megakad, ez pedig a csakra uralma alatt álló szervek megbetegedéséhez is vezethet. Mivel a csakrák energiarendszerként működnek, így az egyik csakra blokkja, a többire is negatív hatással van. Ezért nagyon fontos a csakrákat összefüggő energiarendszerként kezelni.

 

Gyökércsakra
A legalsó csakrát alap-, bázis-, csakrának is nevezik. Az anyagi világgal, a föld jelképével hozhazó összefüggésbe. A gyökércsakra a négyszirmú vörös lótuszvirága a gerinc alján, a végbélnyílás és a nemiszerv között lefelé bontja ki a szirmait, s benne szunnyad a Kundalini-energia. Finom energiával látja el a test szilárd részeit (csontok, gerinc, fog, köröm, láb), a végbélnyílást, a vastagbelet, a prosztatát, a vért, a sejtépítést és a mellékvesét. A hozzárendelt hormon az adrenalin és a noradrenalin. A csakrában fellépő zavart az említett testrészek betegsége jelzi: bélzavarok, vizeletvisszatartás hiánya, végbélpanasz, aranyér, a láb bénulásai, visszeres láb, gyenge csontozat, gyakori csonttörés, ápolás ellenére is rossz fogazat, bőrpanaszok. Pozitív kisugárzása által életerősek, magabiztosak leszünk, úgy érezzük céljainkat el fogjuk érni, a földi élet szerves részének tekintjük magunkat, és rátalálunk a biztonságra. A gyökér csakra zavarára utal, ha valaki túlságosan anyagi beállítottságú, mindent birtokolni akar, csak önmaga javára cselekszik, vörösre izzik a méregtől és a dühtől túl agresszív vagy túl félénk.

Nemi csakra (Szakrális csakra)
A második csakrát szakrális-, hasi csakrának is mondják. A hasi csakra narancssárga lótuszvirága a nemi szervek, és a gyomor között bontja ki előrefelé nyíló hat szirmát. Finom energiával látja el a medence területét, az ivarszerveket, ivarmirigyeket, a prosztatát, a heréket, a spermát, a vesét, a hólyagot, a vért és az emésztőnedveket. A hozzárendelt hormon az ösztrogén és a tesztoszteron. A csakrában fellépő zavarok a következő betegségeket okozzák: a bél megbetegedése, hólyagpanaszok, vesebetegség, meddőség, prosztata betegség, méh és petefészek panaszok, menstruációs zavarok. Pozitív kisugárzása által megszabadulhatunk a gyötrő érzéseinktől, nyitottak leszünk, érzelmeinket természetesnek vesszük, az élet szépségeire újra rácsodálkozunk, a szexualitást, mint teremtő erőt sikerül felhasználnunk, jól érezzük magunkat, kreativitásunk kibontakozik, kalandvágyunk növekszik, megtanuljuk élvezni az életet. Az érzelmesség és az érzékiség csakrája ez. A túlzott szexuális étvágy, vagy az ellenkezője, az elfojtás, az álmatlanság, a halálfélelem, a korlátoltság mind a hasi csakra zavaros működésére utal.

Napfonat csakra (Köldökcsakra)
Ezt a harmadik csakrát solar-plexusnak, gyomor csakrának is említik. A gondolkodás képviselője, az érzelmek gömbje. A köldök felett két ujjnyira, előrefelé bontja ki a tíz szirmát. Finom energiával látja el a derék és a hasüreg táját, emésztőrendszert, gyomrot, májat, epét, lépet, hasnyálmirigyet és a vegetatív idegrendszert. A hozzárendelt hormon az inzulin. A napfonaton át vesszük fel a nap energiáját, amely nem csak éteri testünket táplálja, hanem fizikai testünket is életerővel tölti fel. A csakrában fellépő zavarok a következő betegségeket okozhatják: májpanaszok, epehólyag betegség, cukorbetegség, gyomorfekély, enzimtermelés és emésztési zavarok. Pozitív kisugárzása által békés, harmonikus életünk lesz, segítségével érzéseinket elfogadjuk és felhasználjuk önmagunk megvalósításához. Az alsó két csakra kreatív energiáit tudatosan irányítjuk és felhasználjuk, a fentebbi csakrák szellemi gazdagságát pedig lehozzuk az anyagi világba. Ezt a csakrát általában a személyiség kifejezőjének mondják. Ha az idegrendszerben nem tudjuk helyesen feldolgozni az élettapasztalatainkat, érzéseinket, vágyainkat, a gyomorcsakrában zavarok lépnek fel. Ennek következtében elveszítjük életkedvünket, erőnket, kiegyensúlyozottságunkat, figyelmünket. Ha túlságosan ragaszkodunk a siker hajszolásához, örök elégedetlenség fog kísérni utunkon, érzelmeink elfojtása pedig váratlan érzelmi kitörésekkel járhat.

Szívcsakra
A negyedik a szív csakrája lényeges szerepet játszik a csakra tanban. Szimbóluma a hatágú csillag: alsó és felső csakrák háromszögeinek összeolvadását jelképezi. A szív csakrával átléptünk a lélek birodalmába. Színe zöld és rózsaszín, tizenkét szirmú lótuszvirága a mellkas közepén előrefelé bontja ki szirmait. Finom energiával látja el a szív tájékát, mellkast, tüdő alsó részét, hát felső részét, vállat, bőrt, kezet és a vérkeringési rendszert. Hozzátartozik a nyirokrendszert szabályozó és immunrendszert erősítő csecsemőmirigy. E csakra zavarai esetén szívritmuszavar, szívpanasz, tüdőbetegség, vállízületi panasz, vérkeringési zavar, immungyengeség léphet fel. Pozitív kisugárzása által a szívünk az önzetlen szeretet adományozója lesz. Nagylelkűek, önzetlenek, kedvesek jószívűek leszünk, meleg boldogságot sugárzunk. Zöld rezgéshullámaink együttérző, gyógyító, harmonizáló tulajdonságainkat jelképezik. Szív csakránk diszharmónikus működésére utal, ha szívtelenek, érzéketlenek vagyunk, nem tudjuk a szeretetet befogadni és átélni, csak saját akaratunkkal vagyunk elfoglalva. Ha csalódunk annyira belebetegszünk érzéseinkbe, hogy képtelenek leszünk szeretni bárkit is ezután, felborul bennünk az egyensúly, közönyösek és érdektelenek leszünk, néha depresszió és sírógörcs kerülget.

Torokcsakra
A szellemi szféra kapujaként szolgál, a lét finomabb síkja felé vezető utat nyitja meg. A torokcsakra tizenhat szirmú lótuszvirága a nyaki csigolyából indul ki s a gége alatt előrefelé bontja ki világoskék szirmait. Finom energiával látja el a kezet, nyakat, tarkót, állkapocs területét, fület, hangképző szerveket, gégét, légcsövet, hörgőt és a tüdő felső tájékát. A szervezet anyagcseréjét szabályozó pajzsmirigyre hat. A csakrában fellépő zavart az említett testrészek betegsége jellemzi: gyakori torok-, vagy mandulagyulladás, rekedtség, nyelési panaszok, pajzsmirigy bajok stb. A torokcsakra zavartalan működése esetén kreativitásunk, fantáziánk erős, és önkifejezésünk fejlett. Figyelünk a belső hangunkra, őszinték vagyunk másokhoz, ki tudjuk mutatni gyengédségeinket, képesek vagyunk határozottan és helyesen dönteni. Függetlenségünk, szabadságunk fontossága érdekében nem hagyjuk, hogy mások véleménye befolyásoljon. A torokcsakra igen szoros kapcsolatban áll a tarkónál hátrafelé kinyúló mellékcsakrával. A torokcsakra zavarára utalnak az érzelmeink elfojtása miatt fellépő fizikai tünetek is (elszorult torok, dadogás). Ezért is fontos alsó csakráink egyensúlyát megtartani, hogy érzelmi biztonságunkra alapozva megteremthessük a test és szellem egyensúlyát

Homlokcsakra (Harmadik szem csakra)
A hatodik csakra a belső tudás, a harmadik szem csakrája, a lét megismerését szolgálja. A szellemi réteg értelmet, megértést, szellemi szeretetet és tudást, bölcsességet, akaratot, szellemi célt old. A harmadik szem csakrájának indigókék lótuszvirága, a két szemöldök között előrefelé bontja ki kilencvenhat szirmát. Finom energiával látja el az arcot, szemet, orrjáratokat, melléküreget, fület, központi idegrendszert, és a kisagyat. Hat az agyalapi mirigy működésére. E csakra zavarára utalnak a szembetegségek, látás, hallás panaszok, magas vérnyomás, melléküreg és fülgyulladás. Ez a csakra összeköt a természetfeletti világgal, segít az elmélyült gondolkodásban, gyors megértésben és a világ egységének felismerésében. Ha ez a csakránk fejlett, felismerjük a valóságot, képesek leszünk az érzékszerveinkkel felfoghatatlan jeleket érzékelni és tudatunkba beépíteni. Ez az akarat és tisztánlátás lakhelye. Felfedezzük az íratlan és természetfölötti törvényeket, belső látásunk új világokba vezet. Ha disszharmónikusan működik előfordul, hogy az illető csak azt látja amit a két szeme közvetít és csak a racionális úton bebizonyítandó igazságokat ismeri el. E csakra zavarát mutatja a feledékenység, gondolkodásban és a megértésben fellépő zavarok.

Koronacsakra
Az én képviselője, ezért koronacsakrának is nevezik. Lótuszvirága a fejtető közepén bontja ki felfelé törekvő ibolyaszínű ezer szirmát. A legfelső mindet egyesítő csakra, a nagyagyat, a koponyafedőt és a tobozmirigyet látja el finom energiával. A benne fellépő zavart migrén, magas vérnyomás és nagyagy betegség jelzi. A koronacsakra a legbelső templom, melyben az egység, és az egyesülés titikait fedezzük fel, a magasabb énünkkel lépünk kapcsolatba. Ebben a csakrában éljük át a világmindenség egységét. Amikor e csakránk teljesen megnyílik, ráeszmélünk a múlhatatlan valóság létezésére, eddigi ismereteink kibővülnek, rendeződnek, és tökéletesednek. Megértjük a dolgok felszíne alatt húzódó igazságokat, felismerjük a világ törvényeinek és jelenségeinek ok-okozati összefüggéseit. Harmónia uralkodik bennünk, megtalálhatjuk a tökéletes boldogságot. Alkotóerőnket a világ megszépítése és az emberek szívének megnyitása érdekében használjuk fel. Már nem érzünk haragot, bosszút, nincsenek negatív gondolataink. Ha a koronacsakra zárt és energiája nem megfelelően áramlik, nem találjuk önmagunkat, életünk értelmét, nem tudjuk mi az igazi önzetlen szeretet.

Melyik csakrát milyen kristállyal lehet erősíteni ?

GYÖKÉRCSAKRA (más néven bázis csakra, alap csakra vagy tő csakra)

Színe: vörös

Helye: farok csontnál, a gerincoszlop alsó végénél
Ez a csakra kapcsol a földhöz (földel).
Megfelelő működése felel: 
      - biztonságérzetünkért
      - terveink, elképzeléseink megvalósításáért
      - jó családi kötelék kialakításáért
Energetizáló kristályai leginkább a vörös árnyalatú kövek. Például: korall, jáspis, hematit, achát, rubin, gránát, heliotrop.

 

SZAKRÁLIS CSAKRA (más néven szex csakra, nemi csakra) 

Színe: narancssárga
Helye: köldök alatt kb. 5 ujjnyira
A csakra hatásterületei:
      - szexualitás
      - fizikai erőnlét
      - kreativitás, új ötletek születése
Erősíteni főleg narancs árnyalatú kristályokkal lehet. Például: karneol, holdkő, napkő, tűzopál, topáz.

 

KÖLDÖKCSAKRA (más néven solar plexus, napfonat-csakra, vagy gyomor csakra) 

Színe: citromsárga
Helye: köldök felett, szív alatt
A napfonat csakra felel:
      - társadalmi kötöttségekért (munkahely, beilleszkedés, barátok)
      - érzéseink irányításáért
      - táplálkozásért is
Energetizáló kristályai elsősorban sárga árnyalatúak. Például: borostyán, citrin, tigrisszem, topáz, rutilkvarc.

 

SZÍVCSAKRA 

Színe: zöld

Helye: szív

Ez a csakra az anyagi és szellemi világ közötti kapocs.
Minél inkább nyitott a szív csakránk, annál jobban képessé válunk az önzetlen szeretetre.
Lényege:
      - az érzelmeink, a tiszta szeretet
      - figyelem, igazság
      - erős immunrendszer
Erősíteni a zöld, ill. rózsaszínű ásványokkal ajánlott. Zöldek például a malachit, krizokolla, aventurin, krizopráz, krizpkolla, peridot, jade, mohaachát. A rózsaszínek pedig például rózsakvarc, rodonit, rodokrozit, turmalin, kunzit.

 

TOROKCSAKRA 

Színe: türkiz
Helye: torok
Szerepe: 
      - kommunikáció
      - önkifejezés
Energetizáló kristályai például az akvamarin, kalcedon, türkiz, krizokolla.HOMLOKCSAKRA (más néven harmadikszem csakra):
Színe: indigókék
Helye: homlok közepén, szemöldök között
Lényege:
      - intuíció
      - spiritualitás
      - fejlett érzékek, beleérző képesség (érzelmi intelligencia)
Energiatöltő ásványai például a szodalit, lapis lazuli, zafír, sólyomszem.

 

KORONACSAKRA (más néven fejtető csakra) 
Színe: lilás
Helye: fejtető
Szerepe:
      - teljes szabadság elérése
      - felelősségvállalás életünkért
      - bizalom a belső vezetésben, megérzésekben
      - bizalom saját teremtőképességünkben
      - spiritualitás, kiteljesedés
Energetizáló kristályai például az ametiszt, fluorit, sugilit, gyémánt.

 

Csakrák és az illóolajok

A csakrák kiegyensúlyozott működéséhez nem csak ásványokat, hanem többféle illóolajat is használhatsz. Az egyes illóolajok, egyszerre több csakrát is harmonizálnak, illetve energetizálni is tudják annak megfelelően, hogy milyen a csakrád működése. Használhatod az illóolajokat akkor, ha valamelyik csakrádon blokk van, és emiatt alul működik, vagy ha az egyes csakrák túlműködése miatt van egyensúlytalanság az életedben. Egészséged fenntartásához, megőrzéséhez, vagy egészséged javításhoz is használhatod az illóolajokat. Mindig azt az illóolajat válaszd, amitől jól érzed magadat! Hallgass a belső hangodra!

Gyökércsakrához tartozó illóolajok: rózsa, pézsma, fahéj, szegfűszeg, geránium, szantálfa, klematisz, rozmaring, ylang ylang, pacsuli, vetiver, mandarin, méz, neroli

Szakrális csakrához tartozó illóolajok: narancs, citrom, fahéj, vanília, bergamott, fenyő, rozmaring, rózsa, kardamom, jázmin, hibiszkusz, kamilla, rózsa, ylang ylang, kubeba, szantálfa, pacsuli, pézsma

Napfonat csakrához tartozó illóolajok: citrom, bergamott, levendula, kamilla, borsmenta, boróka, vetiver, tömjén, narancs, vanília, majoranna, rozmaring, ámbra, pézsma

Szívcsakrához tartózó illóolajok: rózsa, eukaliptusz, teafa, bergamot, citrom, narancs, mandarin, fenyő, jázmin, szantálfa, cédrus, neroli

Torokcsakrához tartozó illóolajok: rózsa, kamilla, citrom, eukaliptusz, fodormenta, tömjén, levendula, jázmin, fenyő, geránium, zsálya, narancs

Homlokcsakrához tartozó illóolajok: rózsa, levendula, fenyő, pacsuli, rozmaring, geránium, borsmenta, zsálya, bergamott, citrom, cédrus, jázmin

Koronacsakrához tartozó illóolajok: rózsa, szantálfa, pacsuli, tömjén, jázmin, citrom, narancs, levendula, eukaliptusz, ylang ylang, zsálya, fenyő